Grenlandijos inuitai vartoja daug jūrinių riebalų, kuriuose gausu omega-3 riebalų rūgščių. Jų kalboje yra per 40 žodžių, reiškiančių sniegą, tačiau nėra nei vieno žodžio, reiškiančio širdies smūgį. Aštuntajame dešimtmetyje atlikti Grenlandijos gyventojų mitybos tyrimai paskatino mokslo pasaulį domėtis omega-3.
Kokybiškos omega-3 riebalų rūgštys gaunamos iš lašišos. Lašišoje ir ruonyje yra unikalus šių nesočiųjų riebalų rūgščių mišinys, kuriame gausu visų trijų rūšių (EPR, DHR ir DPR), skirtingai nuo daugelio žuvų rūšių, kuriose jų yra tik dvi.
Žmogaus smegenų sudėtis labai skiriasi nuo daugelio gyvūnų, išskyrus ruonį. Remdamiesi tuo, ekspertai padarė išvadą, kad dešimtis tūkstančių metų žmonių maistą daugiausia sudarė žuvis, o ne mėsa. Tai gali būti priežastis, kodėl 60% mūsų smegenų yra sudarytos iš omega-3 ir, kodėl mūsų organizmo būklė labai priklauso nuo šių riebalų rūgščių.
Mokslininkai iš institucijų, tokų kaip Oksfordas, Kembridžas ir Harvardas, atliko daugiau nei 10 000 omega-3 tyrimų, pateikė jų naudą organizmui. Tai turbūt labiausiai ištirta maistinė medžiaga pasaulyje.
Nėščioms ir žinadančioms moterims ypač svarbu užtikrinti tinkamą omega-3 riebalų rūgščių kiekį. Lenkijos ginekologų draugija rekomenduoja kasdien suvartoti 600 mg omega-3 riebalų rūgščių nėščioms moterims ir 1000 mg moterims, kurioms gresia priešlaikinis gimdymas.
Epidemiologiniai tyrimai rodo, kad mažas omega-3 kiekis gali būti susijęs su didesne daugelio ligų rizika. Antsvorio turintiems žmonėms trūksta nesočiųjų riebalų rūgščių ir jiems reikia papildomai vartoti maisto papildų, kad gautų rekomenduojamą paros normą. Todėl žmonės, kurių KMI didesnis nei 30, turėtų ypač stengtis gauti pakankamai omega-3 riebalų rūgščių.
Daugiau nei prieš tūkstantį metų vikingai jau išgaudavo skystus ruonių ir vėplių riebalus ir gėrė juos, kad įgytų jėgų ir džiaugtųsi gera organizmo veikla. Jūros riebalai visada buvo svarbūs Norvegijos mityboje, o žuvų taukai ir omega-3 yra gerai žinomi Norvegijos eksporto produktai.
Lašišoje gausu antioksidanto, vadinamo astaksantinu. Astaksantinas yra raudonos spalvos ir yra atsakingas už lašišos mėsos ir „OmegaMarine®“ kapsulių spalvą. Jis padeda išlaikyti šviežumą, o tai labai svarbu omega-3 riebalų rūgštims, leidžia išvengti apkartimo, dėl kurio gali sumažėti produkto efektyvumas.
Geriausias omega-3 šaltinis yra riebi žuvis, o Pasaulio sveikatos organizacija ir Europos maisto saugos tarnyba rekomenduoja jas valgyti 2-3 kartus per savaitę. Deja, ji brangi ir daugeliui žmonių jos tiesiog nepatinka. Dviejų „OmegaMarine®“ kapsulių per dieną pakanka, kad atitiktų rekomenduojamą omega-3 dienos normą, net jei žuvies visiškai nevalgote.
Japonijos ir Pietų Korėjos gyventojai valgo daug žuvies ir turi didžiausią pasualyje omega-3 rūgščių dalį ląstelių membranose (apie 10%) . Tai gali būti viena iš priežaščių, kodėl jie taip ilgai gyvena, palyginti su kitomis tautomis.
Šiais laikais mūsų mityboje trūksta omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių pusiausvyros. Mūsų akmens amžiaus protėviai turėjo tolygų šių riebalų rūgščių santykį, o tinkamoje Viduržemio jūros regiono mityboje, kurioje gausu žuvies ir daržovių, jis buvo 2:1. Šiandien europiečiai valgo vis daugiau perdirbto maisto kaip pagrindinį omega-6 riebalų rūgščių šaltinį, todėl šis santykis pavojingai išaugo iki 25:1! Tai labai pavojinga tendencija, todėl Pasaulio sveikatos organizacija rekomenduoja daugiau omega-3 riebalų rūgščių, kad padėtų subalansuoti perdirbto maisto perteklių mūsų mityboje.
Žuvų taukų arba omega-3 gamintojai sintetinės citrinos, apelsino ar vanilės skoniu užmaskuoja prastą žaliavos kokybę ir aliejaus oksidaciją. Oksidacija gali lemti prastesnę aliejaus kokybę. „OmegaMarine®“ gaminamas iš natūralių ingredientų, be skonio ir aromato stipriklių, nes neturime ko slėpti.